Η NASA ανακάλυψε ηλιακό σύστημα που μοιάζει με το δικό μας – Επιστήμονες μελετούν την πιθανότητα εξωγήινης ζωής

Η NASA ανακάλυψε ηλιακό σύστημα που μοιάζει με το δικό μας – Επιστήμονες μελετούν την πιθανότητα εξωγήινης ζωής

Μια εκπληκτική, μια τεράστια ανακάλυψη από τη NASA, για την ύπαρξη ενός νέου ηλιακού συστήματος σαν το δικό μας, ανακοίνωσε πριν από λίγο το τμήμα Αστροφυσικής της Υπηρεσίας Διαστήματος.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας της Google, το τηλεσκόπιο Κέπλερ εντόπισε ένα νέα ηλιακό σύστημα το οποίο μοιάζει με το δικό μας.
Το ηλιακό σύστημα έχει και έναν πλανήτη ακριβώς σαν τον δικό μας ήλιο, και σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι πολύ πιθανό ένας από τους 8 πλανήτες εκεί, να έχει τις ίδιες συνθήκες με τη γη.
Σημαντική για την ανακάλυψη ήταν η βοήθεια της τεχνολογίας της Google και της τεχνητής νοημοσύνης που προσέφερε, ενώ ο Πολ Χερτζ, διευθυντής του Τμήματος Αστροφυσικής της NASA στην Ουάσινγκτον, παραδέχθηκε ότι οι επιστήμονες δεν είχαν μέχρι σήμερα τα κατάλληλα «εργαλεία» για μια τέτοια ανακάλυψη.
Πάντως το γεγονός ότι απέχει 2.545 έτη  φωτός, καθιστά αδύνατη μέχρι στιγμής την αποστολή κάποιου ερευνητικού δορυφόρου, αφού η  απόσταση είναι χαοτική. Σημαίνει ότι θα έπρεπε να υπάρχει  πύραυλος που να τρέχει με την ταχύτητα του φωτός (300.000 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο), ο οποίος για να φτάσει εκεί θα πρέπει να ταξιδεύει με αυτή την ταχύτητα επί 2.545 χρόνια…
πηγή: www.pontiki.gr
Εγγραφή στο newsletter
Comments are closed.