Πρόγραμμα 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Επαγγελματικής Μελισσοκομίας στα Ιωάννινα

Πρόγραμμα 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Επαγγελματικής Μελισσοκομίας στα Ιωάννινα

   Το πρόγραμμα του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Επαγγελματικής Μελισσοκομίας ολοκληρώθηκε και παρουσιάζεται παρακάτω. Η πρώτη ημέρα είναι αφιερωμένη σε επιστημονικά θέματα. Σ’ αυτήν θα γίνουν συνολικά 21 ανακοινώσεις με τη συμμετοχή 35 επιστημόνων από διάφορα ερευνητικά κέντρα της χώρας. Τα θέματα τα οποία θα αναπτυχθούν καλύπτουν ευρύ φάσμα ενδιαφέροντος στην επαγγελματική μελισσοκομία και εστιάζονται κυρίως στην καλύτερη εκμετάλλευση των μελιττοεκκρίσεων, στη διάσωση και βελτίωση των ελληνικών φυλών μελισσών, στις μεθόδους παραγωγής βασιλικού πολτού και δηλητηρίου της μέλισσας, στην αντιμετώπιση της βαρρόα και των άλλων ασθενειών των μελισσών, στις επιπτώσεις των φυτοφαρμάκων στη υγεία των μελισσών, στα υπολείμματα ακαρεοκτόνων στα προϊόντα της μέλισσας, στην ταυτοποίηση των αμιγών κατηγοριών μελιού και στους παράγοντες που επηρεάζουν την παραγωγή, τη σύνθεση και την διατήρηση της γύρης, του βασιλικού πολτού και του δηλητηρίου της μέλισσας. Η συνεδρίαση της πρώτης ημέρας θα ξεκινήσει η ώρα 9:00 το πρωί του Σαββάτου 4 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί μετά τις 20:00 το βράδυ.


Η δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου εστιάζεται σε κλαδικά θέματα. Θα γίνουν 15 εισηγήσεις με συμμετοχή 23 ομιλητών. Με ενδιαφέρον θα ακουστεί ομιλία σχετική με την Πολιτική του Υπουργείου Γεωργίας της Κύπρου για τη μελισσοκομία. Θα υπάρξει συζήτηση για τον τρόπο/ους κατοχύρωσης θέσης ενός μελλοντικού μελισσοκομείου, προτάσεις για καλύτερη αξιοποίηση της μελισσοκομικής χλωρίδας, για την εμπορία και τις προοπτικές του ελληνικού μελιού, του βασιλικού πολτού και των άλλων προϊόντων κυψέλης. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο και θα καταβληθεί προσπάθεια να αμβλυνθούν τυχών διαφορές και προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο. Στην συνεδρίαση αυτή θα υπάρχει χρόνος μετά τις προγραμματισμένες ομιλίες και ολιγόλεπτων παρεμβάσεων από τους συνέδρους.


Η Οργανωτική επιτροπή καταβάλλει προσπάθειες έτσι ώστε να υπάρξει και έκθεση εφοδίων καθώς επίσης και επίδειξη νέων ευρεσιτεχνιών από Έλληνες μελισσοκόμους.

Οι συντονιστές των οργανωτικών επιτροπών
Αναστάσιος Ποντίκης
Ανδρέας Θρασυβούλου

Εγγραφή στο newsletter
Comments are closed.