Πρωτότυπη ιδέα – Εταιρεία εγκαθιστά κυψέλες με μέλισσες στο… σαλόνι σας [εικόνες]

Πρωτότυπη ιδέα – Εταιρεία εγκαθιστά κυψέλες με μέλισσες στο… σαλόνι σας [εικόνες]

Ίσως και να το γνωρίζετε ήδη πως ο πληθυσμός των μελισσών βρίσκεται σε συνεχή πτώση εδώ και αρκετό καιρό, με τις σύγχρονες μεθόδους βιομηχανικής γεωργίας και την απώλεια βιότοπου να προσδιορίζονται ως οι αιτίες του προβλήματος.

Αυτά είναι άσχημα νέα για όλους μας, καθώς οι μέλισσες κάνουν το δύσκολο έργο της γονιμοποίησης πολλών φυτών για τα οποία βασιζόμαστε για φαγητό. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό, μια εταιρεία αποφάσισε να δοκιμάσει ένα καινοτόμο σύστημα.

Η BEEcosystem δημιούργησε ένα σύστημα με κυψέλες που μπορούν να μπουν σε οποιοδήποτε τοίχο και να επεκταθούν σε ένα εξαγωνικό ή κυψελοειδές σχήμα, και μάλιστα, σας προσκαλεί να καλέσετε τις μέλισσες μέσα στο σαλόνι σας. Αυτή η έννοια, που φέρνει τις μέλισσες πιο κοντά στους ανθρώπους σε ένα αστικό περιβάλλον, δεν είναι καλό μόνο για τον πληθυσμό των μελισσών συνολικά, αλλά μας βοηθά να κατανοήσουμε και τον τρόπο ζωή των μελισσών και μαθαίνουμε να ζούμε δίπλα – δίπλα.

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ασφάλεια, έτσι ώστε ακόμη και οι αρχάριοι μελισσοκόμοι να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν με ασφάλεια, χωρίς το φόβο ότι μπορεί να τους τσιμπήσουν οι μέλισσες και μάλιστα, την ώρα που κάθονται στον καναπέ τους.

Το σύστημα αυτό, παρόλο που είναι λιγάκι ακριβό (μία κυψέλη κοστίζει 600 δολάρια), αλλά θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις μέλισσες σε δράση να κάνουν το καταπληκτικό τους έργο και να δημιουργούν την αποικία τους, να δείτε πώς δημιουργούν την κερήθρα ή αν είστε τυχεροί να συλλέξετε και το δικό σας μέλι.

Εγγραφή στο newsletter
Comments are closed.