Με αυτό το Κόλπο Θα Ποτίζετε Εύκολα τα Φυτά σας Χωρίς Κόπο!

Με αυτό το Κόλπο Θα Ποτίζετε Εύκολα τα Φυτά σας Χωρίς Κόπο!

Η υδροδότηση με σταγόνες είναι κατάλληλη για πολλά καλλωπιστικά και κηπευτικά φυτά, πολυετή και μονοετή. Πολλά από αυτά προτιμούν την υγρασία απευθείας στις ρίζες τους, αντί να καταβρέχονται από πάνω, πράγμα που μπορεί να ενθαρρύνει μολύνσεις και μυκητολογικές ασθένειες στα φύλλα τους. Υπάρχουν αρκετές έτοιμες πατέντες έτοιμες στα φυτώρια, αλλά είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε μόνοι σας ένα αυτοσχέδιο σύστημα ποτίσματος στη γλάστρα κάνοντας χρήση πλαστικών φιάλων νερού ή αναψυκτικών. Επιπλέον, είναι ένας ιδανικός τρόπος για να τα ανακυκλώσετε.

Το απευθείας πότισμα στην περιοχή των ριζών ενθαρρύνει το φυτό να αναπτύξει ένα υγιές ριζικό σύστημα και να αποφευχθούν και προληφθούν μυκητολογικές και βακτηριακές ασθένειες, που μεταδίδονται μέσω του ποτίσματος, από το ένα φυτό στο άλλο. Με αυτή την μέθοδο το πότισμα θα γίνει πιο εύκολο και θα μπορείτε να φεύγετε ολιγοήμερες διακοπές χωρίς να αγχώνεστε μήπως τα φυτά σας ξεραθούν.

Πως να Κατασκευάσετε Ένα Σύστημα Ποτίσματος με Σταγόνες για τα Φυτά του Κήπου Σας

Πάρτε ένα μεγάλο μπουκάλι νερού ή αναψυκτικού 2 λίτρων και ανοίξτε με ένα αιχμηρό αντικείμενο 4-8 τρύπες μικρής διαμέτρου στο πώμα του, ο αριθμός και η διάμετρος των τρυπών εξαρτάται από το πόσο ξηρό είναι το χώμα σας και από τη σύστασή του.

Κόψτε τη βάση του και κάντε μια τρύπα στη γλάστρα ή στο έδαφος δίπλα από το φυτό σας, όταν είναι ακόμα μικρό ή πριν το φυτέψετε και τοποθετήστε το ανάποδα με το καπάκι προς τα κάτω. Αφήστε το πάνω μέρος εκτεθειμένο και εφαρμόστε ένα χωνί ώστε να το γεμίζετε εύκολα με νερό.

Μπορείτε να το τοποθετήσετε σε μεμονωμένα φυτά ή ανάμεσα σε γειτονικά φυτά. Αν το τοποθετήσετε σε μια ομάδα φυτών θα πρέπει να ρίξετε γύρω του χώμα ώστε να στερεωθεί καλά και να μην μετακινηθεί καθώς τα φυτά αναπτύσσονται. Χώστε το σε βάθος 1/3 ή το μισό του μήκους του ώστε να εξασφαλίσετε ότι η υγρασία θα φτάσει σε όλο το ριζικό σύστημα.

Γεμίστε το μέχρι πάνω όταν βλέπετε ότι το νερό αδειάζει. Επίσης μπορείτε να ρίχνετε σε αυτό το λίπασμα που θα απελευθερώνεται και θα γίνεται διαθέσιμο στις ρίζες.

Εφαρμόστε αυτό το κόλπο σε όλα τα φυτά και λαχανικά του κήπου σας, ιδιαίτερα σε αυτά που απαιτούν αρκετό νερό και διψούν κατά τη διάρκεια των θερμών ημερών, όπως είναι οι ντομάτες.

 

πηγή: www.share24.gr

Εγγραφή στο newsletter
Comments are closed.