Μέλι Εσπεριδοειδών (ανθόμελο)

Μέλι Εσπεριδοειδών (ανθόμελο)

Το μέλι των εσπεριδοειδών σε συνδυασμό με το μέλι των άλλων οπωροφόρων αποτελεί το 25% της ελληνικής παραγωγής. Τα εσπεριδοειδή καλλιεργούνται κυρίως στην Ήπειρο , στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στα νησιά.

Γεύση:  Εξαιρετικά ιδιαίτερη γεύση.

Άρωμα:   Έντονο, υπέροχο μελένιο γήινο άρωμα, με γεύση ανθέων πορτοκαλιάς.

Χρώμα:   Ανοιχτό κίτρινο.

Κρυστάλλωση:   Κρυσταλλώνει πολύ γρήγορα, γι’ αυτό καλό είναι να καταναλώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα (από 1-2 μήνες).

Εποχικότητα:  Καλοκαιρινό

Θρεπτική αξία:   Το μέλι των εσπεριδοειδών έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα ψευδαργύρου συγκριτικά με τα υπόλοιπα μέλια. Για να διατηρηθεί η θρεπτική αξία αυτού του τύπου μελιού, θα πρέπει να καταναλώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και να προφυλάσσεται από υψηλές θερμοκρασίες.

πηγή: http://www.thehealthycook.gr

Comments are closed.

Το www.beeing.gr είναι η πρώτη δωρεάν ελληνική πλατφόρμα διαχείρισης και καταγραφής μελισσοκομείων.
www.beeing.gr