Γυμνοσάλιαγκες στα φυτά μου! 5 Τρόποι για να τους διώξετε με φυσικό τρόπο!

Γυμνοσάλιαγκες στα φυτά μου! 5 Τρόποι για να τους διώξετε με φυσικό τρόπο!

Οι γυμνοσάλιαγκες είναι μια μεγάλη ταλαιπωρία για τον κήπο μας! Τρώμε τα φύλλα των φυτών μας, αφήνουν γλοιώδη μονοπάτια στον κήπο, τα βρίσκουμε αναπάντεχα μέσα στη σαλάτα με το μαρούλι! Μπορείτε να το φανταστείτε,  έλεος!

Το παλιό κολπάκι με τη μπύρα:

Πώς λειτουργεί το κολπάκι: Οι γυμνοσάλιαγκες έλκονται από ουσίες που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως η μαγιά και φυσικά η σαγηνευτική μυρωδιά της μπύρας τα τραβάει προς το κουτάκι, οπότε, τσουπ! οι γυμνοσάλιαγκες μπαίνουν μέσα και…πνίγονται στη μπύρα, κυριολεκτικά! Αν μη τι άλλο, πέρασαν ωραία!

Βαθμός δυσκολίας: θα πρέπει να αλλάζετε κουτάκι μπύρας κάθε 2-3 μέρες και να καθαρίζετε συχνά τις παγίδες, διότι οι μεθυσμένοι, νεκροί γυμνοσάλιαγκες  δεν θα χαρίζουν και την ωραιότερη ευωδιά στον κήπο σας.

Τι να κάνετε: Γεμίστε ένα δοχείο με μπύρα και θάψτε το στον κήπο, έτσι ώστε η κορυφή του δοχείου να έρχεται περασιά με το έδαφος.

Συμβουλή της γιαγιάς: Για λόγους οικονομίας, χρησιμοποιούσε την εξής συνταγή: σε δοχείο χωρητικότητας 3 λίτρων αναμίξτε 450 γρ. καστανή ζάχαρη, 1.5 κ.γ. μαγιά, γεμίστε το υπόλοιπο με ζεστό νερό και αφήστε το για 2 μέρες.

Χρησιμοποιήστε φλούδες εσπεριδοειδών

Πώς λειτουργεί το κολπάκι: Οι γυμνοσάλιαγκες προσελκύονται από τα εσπεριδοειδή και θα επικεντρωθούν στις φλούδες τους και όχι στα φυτά σας.

Βαθμός δυσκολίας: Πρέπει να βγείτε στον κήπο νωρίς το πρωί για να μαζέψετε τους γυμνοσάλιαγκες πριν αρχίζουν να φτιάχνουν γλοιώδη μονοπατάκια!

Τι να κάνετε: Κόψτε πορτοκάλια στη μέση (αδειάστε το περιεχόμενο για να μην σαπίσουν γρήγορα) και σκορπίστε τα στον κήπο. Δείτε στην εικόνα πώς να τα τοποθετήσετε. Σίγουρα, αυτό το κολπάκι θα λειτουργήσει!

Τσόφλια από φυστίκια κελυφωτά/αυγά

Πώς λειτουργεί το κολπάκι: Οι γυμνοσάλιαγκες σιχαίνονται να διαβαίνουν δύσκολα μονοπάτια. Το κόλπο αυτό είναι μια καταπληκτική λύση διότι αφήνετε απλώς τα τσόφλια εκεί που είναι και οι γυμνοσάλιαγκες (δεν παθαίνουν τίποτα, όπως στις προηγούμενες λύσεις).

Βαθμός δυσκολίας: Είναι ακριβή τεχνική. Επίσης, υπάρχει η πιθανότητα να μετακινηθούν τα τσόφλια και να καθαρίσει το μονοπάτι, οπότε καλωσορίσατε μικροί μου γυμνοσάλιαγκες!

Τι να κάνετε: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κελήφη ξηρών ακρπών και να τα βάλετε γύρω από το φυτό. Επίσης, μπορείτε να πάρετε τα τσόφλια του αυγού, να τα θρυμματίσετε και να τα σκορπίσετε στον κήπο.

Χαλκός

Πώς λειτουργεί το κολπάκι: Ο χαλκός απελευθερώνει ηλεκτρικό φορτίο μόλις ο γυμνοσάλιαγκας έρθει σε επαφή μαζί του, οπότε το αποφεύγουν!

Βαθμός δυσκολίας:  Εάν ο χαλκός λερωθεί, χάνει την ιδιότητα αυτή, οπότε οι γυμνοσάλιαγκες ορμάνε στα φυτά σας.

Τι να κάνετε:  Πάρτε μονωτική ταινία,  κολλήστε νομίσματα στην κολλώδη πλευρά και τοποθετήστε τα γύρω από τα φυτά σας. Επίσης μπορείτε να αγοράσετε ειδικό χάλκινο σύρμα που είναι πιο οικονομικό, και να το τοποθετήσετε γύρω από τον κήπο.

Άμμος/Στάχτη από ξύλο

Πώς λειτουργεί το κολπάκι: Οι γυμνοσάλιαγκες δεν μπορούν να διασχίσουν την άμμο ή τη στάχτη.
Βαθμός δυσκολίας: Μπορεί να είναι ακριβή λύση, ή τα υλικά να είναι δυσεύρετα.
Τι να κάνετε: Σκορπίστε την άμμο ή τη στάχτη ως φράγμα γύρω από το φυτό σας.

πηγή: www.share24.gr

Εγγραφή στο newsletter
Comments are closed.